New York: regenboog-zebrapad voor VN-hoofdkantoor onthuld

Voor het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York is een regenboogzebrapad onthuld. Het maakt onderdeel uit van de ‘Path2Equality‘ campagne van de in 2013 opgerichte UN Free & Equal Group. ‘Verkeer moet hier letterlijk even stilstaan bij het belang van LHBT-rechten’, zei de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Koenders.

Samen met de Amerikaanse VN-ambassadeur Samantha Power onthulde hij afgelopen weekend het regenboog-zebrapad. Of ze het willen of niet: leden van de VN vanuit alle 193 lidstaten zullen hier overheen moeten lopen om naar het hoofdkantoor te komen. Op 30 juni nam de VN een resolutie aan waardoor LHBT-rechten een vast agendapunt van de VN zijn geworden. Deze week vindt er de jaarlijkse General Assembly van de VN plaats.

Lees ook:Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad
Lees ook:Helmond krijgt ‘homo-verkeerslichten’
Lees ook:Zaterdag 12 april Roze verkiezingsdebat voor Europese verkiezingen
Lees ook:‘Homo-zebrapad’ in Utrecht
Lees ook:Pink Diemen: regenboogverlichting op het Gemeentehuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>