Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad

Na Utrecht, Maastricht en Tilburg krijgt nu ook Rotterdam een eigen Regenboog-zebrapad: bij het Churchillplein. Het kleurrijke zebrapad wordt op zaterdag 26 september onthuld door wethouders Ronald Schneider en Pex Langenberg. De onthulling gebeurt tijdens Rotterdam Pride, dat van 24 tot en met 27 september in de havenstad plaatsvindt.

Het regenboog-zebrapad is geen officiële oversteek-plaats, maar komt naast het bestaande zebrapad te liggen. GroenLinks opperde het idee in de gemeenteraad. Rotterdam is één van de 41 Nederlandse Regenbooggemeenten. Het ‘homo-zebrapad’ is een wereldwijd fenomeen en ligt in onder andere Sydney en Brighton. Eerdaags krijgt Amsterdam-West er ook één, maar daar wordt nog onderzocht waar het zebrapad moet komen.

Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag
Lees ook:‘Homo-zebrapad’ in Utrecht
Lees ook:Eerste Zeeuwse regenboogzebrapad komt in Vlissingen
Lees ook:Regenboogdag tijdens Film by the Sea 2017 in Vlissingen
Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad op de Heuvelring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>