Pink Diemen: regenboogverlichting op het Gemeentehuis

Na een bijeenkomst van de gemeente Diemen is Pink Diemen gestart , met als doel het opstellen van een beleidsnotitie LHBT+. Gesproken werd over een tolerante samenleving waarin ieder zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij of zij is. De gemeente Diemen wil dit krachtig ondersteunen. Vanuit de LHBT gemeenschap werden de nodige suggesties en ideeën aangedragen waaronder een mogelijkheid tot ontmoeting. Een van de andere wensen om de acceptatie van de LHBT+ gemeenschap zichtbaarder te laten zijn in Diemen was een zebrapad of bankje of zelfs een brug in de regenboogkleuren (bron: persbericht).

Tijdens de recente Pinkborrel konden wij bekend maken dat de Gemeente de lichtletters ‘Gemeente Diemen’ op het gemeentehuis permanent in de kleuren van de regenboog zal uitvoeren.  Deze regenboogletters zijn er sneller dan verwacht! De afgelopen week werd de oude verlichting al verwijderd en de nieuwe verlichting geplaatst en getest. Op dinsdag 16 mei 2017 om 21.30 uur ontsteekt Diemen de regenboogverlichting op het gemeentehuis. Dit zal worden gedaan door burgermeester Erik Boog en een van de Pink Diemenaren. Na afloop wordt er een drankje geschonken in het gemeentehuis. Jullie worden van harte uitgenodigd om bij de ontsteking van de verlichting aanwezig te zijn. Laten we er met z’n allen een feestje van maken!

Lees ook:Start Pinkborrel in Diemen
Lees ook:OBA & Pink Diemen presenteren ‘Monument van Trots’
Lees ook:Roze borrel Pink Diemen op woensdag 28 juni
Lees ook:Diemen sluit zich aan in rij Regenbooggementen
Lees ook:Lancering www.gayrotterdam.nl tijdens ‘Roze Nieuwjaarsbijeenkomst’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>