Helmond krijgt ‘homo-verkeerslichten’

Helmond krijgt twee ‘homo-verkeerslichten’: voetgangerslichten met twee mannetjes, en een tweede met twee vrouwtjes. Op de bewuste oversteekplaats komt ook een regenboog-zebrapad. De gemeente Helmond wil met de verkeerslichten en het regenboogpad de sociale acceptatie van seksuele diversiteit bevorderen.

De gemeente hoeft niets zelf te betalen: het ministerie van Onderwijs en Cultuur betaalt 50.000 euro aan subsidie aan Helmond, waarmee ook onderwijsprojecten moeten worden betaald. Het is nog niet bekend waar de stoplichten en het zebrapad komen. De gemeente doet onderzoek naar de meest geschikte locatie.

Lees ook:Helmond wil homovriendelijker worden
Lees ook:ProGay krijgt minder subsidie dan gehoopt
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Henk Krol kreeg subsidie voor onderzoek dat nooit is uitgevoerd
Lees ook:Kiezersonderzoek ProGay Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>