‘Homo-zebrapad’ in Utrecht


GroenLinks
in Utrecht wil een ‘homo-zebrapad‘.  Dat kopten een aantal dagbladen eind vorige week.  Toen ik dat las, dacht ik meteen ‘wat een flauwekul’, maar bij nader inzien valt het allemaal best mee. De politieke partij wil dat er in de stad Utrecht tijdens Roze Zaterdag een zebrapad in de regenboogkleuren wordt overgeschilderd. Dat ziet er al meteen een stuk sympathieker uit, maar ‘homo-zebrapad’ kopt natuurlijk lekkerder, is een stuk korter en springt meer in het oog.

Het ludieke zebrapad zou bij voorkeur op het Vredenburg moeten liggen: hartje stad, om te laten zien dat iedereen welkom is in Utrecht, van welke gezindte, huidskleur of seksuele voorkeur dan ook. De Domstad is dit jaar het domein van de jaarlijkse Roze Zaterdag, dit jaar op 29 juni.

Lees ook:Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad
Lees ook:Eerste Zeeuwse regenboogzebrapad komt in Vlissingen
Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag
Lees ook:Regenboogdag tijdens Film by the Sea 2017 in Vlissingen
Lees ook:Arnhem krijgt regenboogzebrapad en homovriendelijke verkeerslichten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>