‘Homo-zebrapad’ in Utrecht // Politiek & emancipatie


GroenLinks
in Utrecht wil een ‘homo-zebrapad‘.  Dat kopten een aantal dagbladen eind vorige week.  Toen ik dat las, dacht ik meteen ‘wat een flauwekul’, maar bij nader inzien valt het allemaal best mee. De politieke partij wil dat er in de stad Utrecht tijdens Roze Zaterdag een zebrapad in de regenboogkleuren wordt overgeschilderd. Dat ziet er al meteen een stuk sympathieker uit, maar ‘homo-zebrapad’ kopt natuurlijk lekkerder, is een stuk korter en springt meer in het oog.

Het ludieke zebrapad zou bij voorkeur op het Vredenburg moeten liggen: hartje stad, om te laten zien dat iedereen welkom is in Utrecht, van welke gezindte, huidskleur of seksuele voorkeur dan ook. De Domstad is dit jaar het domein van de jaarlijkse Roze Zaterdag, dit jaar op 29 juni.

Lees ook:Londen krijgt regenboog-zebrapad tijdens de London Pride
Lees ook:Utrecht Roze Stad 2013
Lees ook:Ook PANN neemt afscheid van Tivoli Oudegracht
Lees ook:PANN begint 2015 met Nietalleenanders en feest in Tivoli
Lees ook:Homo begraafplaats in Denemarken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>