Wordt Mike Pence de running mate van Trump? Slecht nieuws voor LHBT’s!

Donald Trump, de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen, kiest mogelijk Mike Pence als running mate, de kandidaat voor het vice-presidentschap. Afgelopen nacht zou Trump zijn keuze bekendmaken, maar dat heeft hij uitgesteld vanwege de aanslag in de Zuid-Frankse stad Nice. Zijn mogelijke keuze voor de 57-jarige Pence doet roze Amerikanen achter de oren krabben.

Hij is uitermate conservatief, met name op het gebied van abortus en homorechten. Mike Pence, de gouverneur van de Amerikaanse staat Indiana, ondertekende vorig jaar een wet die bedrijven met een religieuze achtergrond de vrijheid geeft om homoseksuele klanten te weigeren.  Pence wilde twee jaar geleden ook de toen net ingevoerde openstelling van het huwelijk in Indiana verbieden.

Lees ook:Trump kiest voor homofobe Pence: op logo ‘penetreert T de letter P’
Lees ook:Bedrijven Indiana mogen homo’s weigeren op grond van religieuze vrijheid
Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Mike Pence ‘homofoob van het jaar’
Lees ook:Trump & LGBT’s – The Advocate: ‘Welcome to the Resistance’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>