Mike Pence ‘homofoob van het jaar’

De aankomend Amerikaanse vice-president Mike Pence is door de LGBT-rechtenorganisatie All Out uitgekozen tot ‘Homofoob van het Jaar’. Hij kreeg maar liefst 52 procent van de stemmen. De voormalige gouverneur van Indiana is tegen het homohuwelijk en wist in zijn eigen staat ‘religious freedom laws‘ erdoor te krijgen.

Op grond van die wetten mogen bedrijven roze Amerikanen weren. Daarnaast zou Pence geld willen weghalen dat wordt besteed aan bestrijding van hiv en aids, om het te gebruiken voor de omstreden gay conversion therapy, een therapie die in meerdere staten is verboden. Eerder zei Pence in een interview al dat hij ‘de LGBT-rechten van Obama wil terugdraaien.’

Lees ook:Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’
Lees ook:Trump kiest voor homofobe Pence: op logo ‘penetreert T de letter P’
Lees ook:Wordt Mike Pence de running mate van Trump? Slecht nieuws voor LHBT’s!
Lees ook:Washington Post: ‘Hier zijn ze, de vijanden van gelijke LGBT-rechten in de VS’
Lees ook:Obama in afscheidsspeech: ‘we mogen ons niet terugtrekken uit de strijd voor LHBT-rechten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>