Running mate Mike Pence: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’

Als Donald Trump president van de verenigde Staten wordt, gaat hij Barack Obama’s LHBT-rechten terugdraaien. Dat zei zijn running mate Mike Pence, de kandidaat voor vice-president onder Trump, eerder deze week in een talkshow op de radio. Vorig jaar ondertekende president Obama een verordening die het lokale overheden onmogelijk maakt te discrimineren op basis van seksuele oriëntatie en gender identiteit.

Zie ook: Trump wint

Pence zei dat de Republikeinen de verordeningen van Obama zouden terugdraaien: Trump en Pence denken dat het probleem met transgenders op de wc ‘met gezond verstand op lokaal niveau kan worden opgelost’, aldus Pence. ‘Washington heeft niets te maken met lokale zaken. Het is een voorbeeld van druk van bovenaf. Verder zei Pence dat ‘niemand bang moet zijn te worden veroordeeld vanwege hun diep-religieuze gevoelens.’ Het wordt er niet minder spannend op, de Amerikaanse presidentsverkiezingen op dinsdag 8 november.

Lees ook:Decreet Trump: transgenders scholen VS terug bij af
Lees ook:Mike Pence ‘homofoob van het jaar’
Lees ook:Trumps LGBT-volgers zijn vooral blanke homomannen
Lees ook:Wordt Mike Pence de running mate van Trump? Slecht nieuws voor LHBT’s!
Lees ook:Trump kiest voor homofobe Pence: op logo ‘penetreert T de letter P’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>