COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties

COC Nederland wil dat er in alle noodopvanglocaties extra maatregelen komen voor de opvang van LHBT-vluchtelingen. Dat zegt COC-voorzitter Tanja Ineke in een reactie op het rapport van het College van de Rechten van de Mens en de Nationale Ombudsman over de noodopvang van asielzoekers. Ter voorbereiding brachten zij op 14 januari een bezoek aan de noodopvang Heumensoord bij Nijmegen.

Het College constateerde dat roze vluchtelingen zich onveilig voelen en nauwelijks in het kamp durven te verblijven. Het College┬ápleit onder meer voor aparte opvang voor kwetsbare groepen, zoals zwangere vrouwen en LHBT’s. Dat komt overeen met wat het COC al maandenlang bepleit. Het COC roept staatssecretaris Klaas Dijkhoff dan ook op nu direct in actie te komen om de door het College aanbevolen maatregelen te treffen.

Lees ook:Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen
Lees ook:Groep bedreigde LHBT-vluchtelingen uit noodopvang Alphen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:COC luidt noodklok over veiligheidssituatie roze asielzoekers in opvangcentra
Lees ook:Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op
Lees ook:In Alphense noodopvang bedreigde LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>