In Alphense noodopvang bedreigde LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam

De groep van elf LHBT-vluchtelingen die in de noodopvang van Alphen aan den Rijn werden bedreigd en gepest, zijn woensdagavond in Rotterdam aangekomen. daar krijgen ze de komende drie maande onderdak in het gebouw van Humanitas. De groep bestaat uit homo’s en transgenders uit Syrië, Irak en Iran. Een van hen probeerde zelfmoord te plegen vanwege de bedreigingen.

Het COA ziet nog altijd niets in aparte opvang voor roze asielzoekers, ook al wordt vanuit verschillende hoeken erop aangedrongen maatregelen tegen de aanhoudende intimidaties bij opvanglocaties te nemen. Het Rotterdamse raadslid Fatima Talbi (PvdA) kon het niet langer aanzien en deed een oproep tot bescherming. Daarop bood Humanitas de groep onderdak aan in het zorgcentrum voor ouderen van Humanitas in Rotterdam-Zuid. Een groep sympathisanten betaalt voor de opvang. Na drie maanden moeten de vluchtelingen weer terug naar een reguliere opvanglocatie van de COA.

Lees ook:Reuring in Rotterdamse gemeenteraad over Aboutaleb’s uitspraken homo-opvang
Lees ook:Hongerstakende LHBT-vluchtelingen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:Groep bedreigde LHBT-vluchtelingen uit noodopvang Alphen opgevangen in Rotterdam
Lees ook:COC luidt noodklok over veiligheidssituatie roze asielzoekers in opvangcentra
Lees ook:Amsterdam krijgt LHBT-vriendelijke asielopvang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>