Tweede Kamer wil aparte noodopvang bedreigde homo’s en christenen

De Tweede Kamer stemde vandaag in met een motie van D666 waarin wordt gevraagd om aparte noodopvang voor LHBT-vluchtelingen als hun veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De motie werd met 72 voor en 67 tegen aangenomen. Om ook de ChristenUnie en de SGP voor te laten stemmen, worden in een aangepaste versie ook ‘christenen en andere kwetsbare groepen’ genoemd. Het is al langer bekend dat LHBT’ers in noodopvangcentra worden bedreigd en geïntimideerd.

Het kabinet en de VVD zien er weinig in. Staatssecretaris Dijkhoff van Asielzaken en de VVD vinden dat het in strijd is met de grondbeginselen van de Nederlandse samenleving en het gelijkheidsbeginsel: ‘Nieuwkomers moeten de Nederlandse  normen respecteren. We moeten de daders aanpakken’, zei VVD’er Malik Azmani, duidend op diegenen die kwetsbare vluchtelingen in de noodopvang intimideren en bedreigen. De tweede regeringspartij PvdA stemde wel voor de motie, maar vindt wel dat er geen ‘roze centra’ moeten komen. Het gaat de partij om belaagde individuen die op een andere plek ‘even op adem kunnen komen’. Een aantal gemeenten biedt overigens al aparte opvang voor roze vluchtelingen aan.

Lees ook:Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: tegen aparte opvang homo’s
Lees ook:Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op
Lees ook:Kabinet voert D66-motie veilige opvang bedreigde vluchtelingen uit
Lees ook:COC wil extra maatregelen voor LHBT-vluchtelingen in alle noodopvanglocaties
Lees ook:Kamer eist homovoorlichting op elke school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>