Thailand heeft Genderwet aangenomen

Thailand heeft begin september de Gender Equality Act aangenomen, als eerste land in Zuidoost-Azië. Volgens Human Right Watch (HRW) kan het land daarmee ‘een leidende rol spelen in de verdere vooruitgang als het gaat om gelijkberechtigng van LHBT’s in de regio.’ De nieuwe Genderwet verbiedt discriminatie als iemands uiterlijk ‘afwijkt van zijn of haar geboortegeslacht’.

Uit een studie vorig jaar door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de VN bleek dat Thaise transgenders moeilijk aan werk konden komen. ’Uitsluiting vindt plaats tijdens de sollicitatieperiode of als de werkgever ontdekt dat het geslacht op het geboortebewijs afwijkt’, aldus de ILO. De wet is goed nieuws voor Thaise transgenders, al zijn er haken en ogen: de wet bevat uitzonderingen, bijvoorbeeld als religie in het spel is: scholen en instellingen op godsdienstige grondslag.

Lees ook:Staat minnaar koning James I op bij BBC ontdekte schilderij van Rubens?
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’
Lees ook:India erkent transgenders als derde geslacht
Lees ook:Binnen een dag vrouw worden in Thailand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>