Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’

Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdagnacht de transgenderwet van Staatssecretaris Teeven van Justitie aangenomen. Tegen stemden CDA, CU, SGP en PVV. ‘Eindelijk zeggenschap over het eigen geslacht’, juicht Transgender netwerk Nederland (TNN). Transgenders kunnen nu op eenvoudige wijze hun geslacht in officiële documenten en het paspoort laten veranderen. Tot nu toe moesten transgenders een operatie ondergaan om van geslacht te veranderen, voordat de papieren konden worden rondgemaakt.

 Carolien van der Lagemaat (voorzitter  TNN) en Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland) noemen de nieuwe wet ‘een overwinning voor transgenders in Nederland’. De Verenigde Naties, de Raad van Europa en Human Rights Watch hadden Nederland op de vingers getikt dat ons land zich nog zo lang aan een antieke wet vastklampte, terwijl landen als Duitsland, Oostenrijk rn Portugal de wetgeving al hadden aangepast.

Lees ook:Stem vóór de nieuwe transgenderwet!
Lees ook:COC en Transgender Netwerk Nederland: ‘Vergoedt transitie transgenders volledig’
Lees ook:Carolien van de Lagemaat stopt als voorzitter Transgender Netwerk Nederland
Lees ook:Belangrijke stap naar betere transgenderwet
Lees ook:Nieuwe wet mijlpaal voor transgenders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>