Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af

Het Constitutioneel Hof van Colombia heeft restricties opgeheven waardoor koppels van hetzelfde geslacht geen kinderen konden adopteren. Tot nu toe konden ze dat als een als een kind nakomeling van een van beide partners was. Woensdag maakte het Colombiaanse Hof daar een eind aan en stemde met 6-2 voor afschaffing.

Homo- en lesbokoppels kunnen nu net als heterokoppels kinderen adopteren als ze aan alle wettelijke eisen voldoen. Volgens het Hof ‘beperkt uitsluiting van roze koppels als mogelijke adoptieouders het recht van een kind om bij een gezin te horen.’ Koppels van hetzelfde geslacht kunnen hun partnerschap in Colombia laten registreren, maar een voorstel om het ‘homohuwelijk’ in te voeren werd in 2013 afgewezen.

Lees ook:Grondwettelijk Hof Colombia: homo’s en lesbiennes moeten kunnen trouwen
Lees ook:Petitie tegen inperken adoptie door homostellen
Lees ook:Duitse homokoppels mogen geen kinderen adopteren
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>