Staat minnaar koning James I op bij BBC ontdekte schilderij van Rubens?

Bij opnamen van het BBC tv-kunstprogramma Britain’s Lost Masterpieces is een verloren gewaand schilderij van Rubens ontdekt. Het is een portret van George Villers, een vertrouweling van de Britse koning James I en de eerste hertog van Buckingham, dat de Vlaamse meester Peter Paul Rubens (1577-1640) omstreeks 1625 heeft geschilderd. Het doek werd ontdekt in een museum in Glasgow.

Villers zou de minnaar zijn geweest van James I, waarover al eeuwen wordt gespeculeerd. De koning was getrouwd met Anna van Denemarken, maar hij zou veel interesse in mannelijk schoon hebben gehad. Omdat er een dikke laag vuil en stof op zat en de achtergrond later is overgeschilderd, dachten kenners dat het een kopie was. Uit onderzoek in het Rubenshuis in Antwerpen bleek dat het hout waarop het werk in geschilder uit dezelfde tijd stamt en op dezelfde manier is bewerkt als in het atelier van Rubens gebruikelijk was. Nadat het werk was schoongemaakt en met röntgenstraling was onderzocht, bleek het een echte Rubens te zijn. Het werk in inmiddels gerestaureerd.

Lees ook:Nieuwe rage: mannen in naveltruitjes
Lees ook:Kunstenaar en fotograaf Rick Wezenaar – terug van weggeweest
Lees ook:Roze Rijks: roze rondleidingen in Rijksmuseum tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:De G-spot bestaat niet
Lees ook:Saoedische prins schuldig aan moord op sekspartner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>