Binnen een dag vrouw worden in Thailand

Transgenders kunnen binnen een dag vrouw worden in Thailand. Dat liet het RTL-5 programma Extreme op 21 september zien. Daarin was te zien hoe Youri, alias Yana, naar Thailand reist om van haar penis te worden bevrijd (aflevering: klik hier). In Nederland moet ze daar zes jaar op wachten. Alle waarschuwingen ten spijt gaat ze toch.

Ewout Genemans reist mee naar ‘de wereld van de louche kliniekjes’ in Thailand, waar je je voor 1.200 dollar je van geslacht kunt laten veranderen, met alle risico’s van dien. Genemans: ‘Het is bizar dat we zonder afspraak naar binnen konden en de operatie met de cameraploeg konden filmen, zonder onze handen te wassen of steriele kleren te dragen.’ Nederlandse autoriteiten zijn bezorgd over dit soort reizen naar Thailand, maar niet iedere transgender kan genoeg geduld opbrengen om het jarenlange traject te doorlopen om van geslacht te veranderen. In Nederland is het VUmc in Amsterdam het medische centrum waar transgenders terecht kunnen.

Lees ook:Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’
Lees ook:Deense transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Lees ook:Groeiend aantal geslachtsveranderingen sinds invoering transgenderwet
Lees ook:Run op roze kleding in Thailand
Lees ook:Zweedse transgenders krijgen eigen voornaamwoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>