Nu ook in de VS: de weigerambtenaar

Nu koppels van hetzelfde geslacht in alle staten van de Verenigde Staten kunnen trouwen, krijgen ook de Amerikanen ermee te maken: de weigerambtenaar. In Rowan County in de staat Kentucky in het midwesten van de VS weigert een County klerk huwelijkslicenties af te geven: niet alleen aan homokoppels, maar ook aan heteroparen. Ze beroept zich op de autoriteit van God.

Maandag kreeg ze nul op het rekest, toen ze bij de rechter uitstel had aangevraagd van uitgiftes. Daarop weigerde ze licenties aan wie dan. De dame in kwestie begon in januari aan deze baan en volgde haar moeder op, die het werk 37 jaar lang had gedaan. Conservatieven uit religieuze kringen zijn in hun nopjes over haar halsstarrigheid. In een statement zegt de County klerk dat ze doodsbedreigingen heeft ontvangen, maar dat ze niet van plan is op te stappen of water bij de wijn te doen.

 

Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis weer vrij
Lees ook:Homo pikt pesterijen op werkvloer niet
Lees ook:Eerste lesbienne in Star Wars
Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Paus staat achter Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>