Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis weer vrij

Kim Davis, de Amerikaanse weigerambtenaar die de bak in moest omdat ze weigerde het boterbriefje uit te reiken aan koppels van hetzelfde geslacht – en om ‘niet te discrimineren’ vervolgens ook maar niet meer aan hetero’s – is weer vrij. Onder voorwaarde dat ze zich niet bemoeit met collega’s die de nodige paperassen wèl verstrekken, iets dat ze haar ondergeschikten had verboden.

Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde dat het huwelijk in alle staten van de VS moest worden opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, moeten ambtenaren hun werk doen, maar Davis weigerde dat uit geloofsovertuiging. En Amerika zou Amerika niet zijn als conservatieve (vooral) Republikeinen over elkaar hen struikelden om Davis steun te betuigen. Uitspraken van de rechter ten spijt: Amerika is er op LHBT-gebied nog lang niet.

 

 

Lees ook:Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in
Lees ook:Paus staat achter Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Homohuwelijk in Washington DC een feit
Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>