Eerste bedrijf Indiana weigert pizza’s te leveren bij roze huwelijksfeesten

In de Amerikaanse staat Indiana is de inkt nog amper gedroogd waarmee de gouverneur een wet ondertekende die het bedrijven toestaat service aan de roze medemens te weigeren, of het eerste bedrijf voegt meteen de daad bij het woord. Pizza-bedrijf Memories Pizza in Walkerton weigert leveringen aan roze huwelijksfeesten.

Het familiebedrijf beroept zich op religieuze vrijheid: ‘We zijn een christelijk bedrijf. We discrimineren niemand, maar dit is nou eenmaal wat we geloven en iedereen heeft het recht te geloven in wat je ook maar wilt.’ Cynici vragen zich af of er überhaupt pasgetrouwde koppels zijn die meteen na het ja-woord als eerste de pizzalijn bellen.

Lees ook:Bijna miljoen dollar aan donaties voor antihomo-pizzeria VS
Lees ook:Californië voegt vier VS-staten toe aan travel ban vanwege anti-LGBTI wetten
Lees ook:Bedrijven Indiana mogen homo’s weigeren op grond van religieuze vrijheid
Lees ook:Asscher: ‘Onbegrijpelijk dat bedrijven mensen afwijst om geaardheid’
Lees ook:Nu ook in de VS: de weigerambtenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>