Californië voegt vier VS-staten toe aan travel ban vanwege anti-LGBTI wetten

De Amerikaanse staat Californië doet vier andere Amerikaanse staten in de ban, waar wetten gelden die LGBTI-s discrimineren. De ‘travel ban‘ ging 1 januari met de wet AB1886 van kracht. Volgens die wet heeft Californië ‘een leidende rol op het gebied van bescherming van mensenrechten en voorkomen van discriminatie’ en mag de staat ‘geen discriminatie van LGBT’s ondersteunen of financieren.’

Op de ‘travel ban’ lijst staan ook staten waar volgens Californië religieuze vrijheden niet worden beschermd, maar ook staten die godsdienstvrijheid gebruiken om te kunnen discrimineren. Kansas, Mississippi, North Carolina en Tennessee stonden al op de lijst, maar daaraan werden donderdag Alabama, Kentucky, South Dakota en Texas toegevoegd. Alabama, South Dakota en Texas namen onlangs wetten aan waardoor roze koppels geen kinderen kunnen adopteren of opvoeden en Kentucky nam een religious freedom wet aan, op grond waarvan roze klasgenoten door campusgroepen kunnen worden buitengesloten. Uiteraard staat het iedereen wel vrij om individueel naar staten op de lijst te reizen.

 

Lees ook:Sodomiewetgeving: roze Amerikanen zijn er nog lang niet
Lees ook:VS beleeft ‘Marriage Equality’s Huge Week’
Lees ook:Amerikaanse LHBT’s nog steeds ongelijk behandeld
Lees ook:Rechter Texas: ‘verbod homohuwelijk is ongrondwettelijk’
Lees ook:Baas dwingt werknemer naamplaatje ‘Gaytard’ te dragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>