Amerikaanse LHBT’s nog steeds ongelijk behandeld

Amerikaanse LHBT’s worden nog altijd niet gelijk behandeld. In een dit weekend uitgebrachte publicatie staat dat roze Amerikanen in een tweeledig systeem, waarin ze moeten navigeren tussen staten waar ze met elkaar kunnen trouwen en staten waar de federale wetgeving ze nog steeds geen bescherming biedt.

Het rapport werd ontwikkeld door onder meer Movement Advanced Project (MAP), Human Rights Watch (HRW) en de roze organisatie GLAAD. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen nu in 35 staten trouwen, maar in 29 staten kan je worden ontslagen als je ‘een roze trouwring’ om je vinger draagt. In de meeste staten maken LHBT’s nog regelmatig mee dat ze niet worden bediend en geen onderdak krijgen en voor roze leerlingen bestaan er geen wetten die ze beschermen tegen pesten op school. In wetten tegen hate crime zijn LHBT’s weliswaar opgenomen, maar in de praktijk blijkt meer dan de helft van de Amerikaanse staten weinig of niets te doen tegen discriminatie bij het vinden van werk, een huis en in openbare gelegenheden als winkels en restaurants, aldus de voorzitter van MAP.

Lees ook:Transgenders en de openbare toiletten
Lees ook:Californië voegt vier VS-staten toe aan travel ban vanwege anti-LGBTI wetten
Lees ook:Arkansas schrapt wetten de LHBT’s tegen discriminiatie beschermen
Lees ook:Harde anti-pestcampagne in VS
Lees ook:Vrijdag 21 april: anti-pestdag op scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>