Arkansas schrapt wetten de LHBT’s tegen discriminiatie beschermen

Op roze gebied gaat het op en af in de Verenigde Staten. In steeds meer staten kunnen koppels van hetzelfde geslacht met elkaar trouwen en hebben LHBT’s meer en meer dezelfde rechten als andere Amerikanen, maar er blijven staten die hardnekkig veel weerstand bieden tegen dit soort in hun ogen ‘duivelse zaken’. Zoals in Arkansas in het Midwesten.

Daar heeft het Huis van Afgevaardigden met overgrote meerderheid een wet aangenomen die steden verbiedt hun roze burgers tegen discriminatie in bescherming te nemen: Senate Bill 202. Arkansas erkent geen discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en gender identiteit: roze inwoners zijn er dus vogelvrij.

Lees ook:Kansas: Republikeinen willen anti-homowet
Lees ook:Senaat Italië stemt voor ‘uitgekleed’ partnerschap homo’s en lesbiennes
Lees ook:Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is
Lees ook:Democratische wind belooft wat voor homo’s
Lees ook:Trump president: wat staat Amerikaanse LGBT’s te wachten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>