Navratilova: ‘Onbegrijpelijk dat geen enkele mannentennisser uit de kast komt’

Tennislegende Martina Navratilova was ooit tennisster nummer 1, met 18 Grand Slam titels op haar naam. Ooit kwam ze ooit openlijk uit de kast. Iets dat mannen haar niet na doen: in de tenniswereld volgden meer vrouwen haar voorbeeld, maar er lijkt niet één openlijk homoseksuele mannelijke toptennisser te bestaan. ‘Onbegrijpelijk dat geen enkele man het tot nu toe heeft aangedurfd uit de kast tekomen’, vindt Navratilova.

In teamsporten is het misschien moeilijker, denkt Navratilova, maar niet als individuele sporter: ‘Niemand kon tegen me zeggen dat ik om die reden niet mocht spelen, maar in teamsporten ligt dat lastiger. En het hangt er natuurlijk vanaf uit welk land je komt’, aldus de voormalige Tsjechin, ‘want we hebben nog steeds landen waar op homoseksualiteit de doodstraf staat. In Amerika strijden we voor gelijke rechten en het recht om te mogen trouwen. In andere landen vechten mensen voor hun leven.’ Angst voor wegblijvende sponsors als je uit de kast komt, zoals zijzelf tijdens haar actieve tenniscarrière meemaakte, is volgens haar niet meer van deze tijd: ‘Ik denk niet dat er nog veel spelers zijn die hetzelfde moeten doormaken als ik 30 jaar geleden deed.’

Lees ook:Tennislegende Martina Navratilova vraagt vriendin ten huwelijk op US Open
Lees ook:Lesbo tennisster Navratilova liep 10 miljoen mis
Lees ook:Tennisster Navratilova: lesbisch en kritisch
Lees ook:Brad Pitt komt op voor homohuwelijk
Lees ook:Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>