Lesbo tennisster Navratilova liep 10 miljoen mis

@Erik Feenstra

Tennislegende Martina Navratilova denkt dat ze zeker tien miljoen dollar is misgelopen aan lucratieve neveninkomsten, omdat ze er openlijk voor uitkwam dat ze lesbisch is. Dat zegt ze in ‘Outsports’. Ze weet niet waarom er geen homomannen schijnen te bestaan in het proftennis: ‘Ik heb geen idee. Ik heb zo mijn vermoedens, maar er is er niet één, die daar ooit tegenover mij voor uitkwam.’

‘Ik heb er nooit een punt van gemaakt dat ik lesbisch ben’, staat in het blogbericht: ‘Tennisster Navratilova, lesbisch en kritisch’. Ze zegt in het interview met het sportblad: ‘In 1994 stond een brief in ‘Tennis Magazine’, waarin een anonieme mannelijke tennisspeler schreef: ‘Dank je wel, want we zijn niet allemaal zo dapper als jij!’ Ik weet niet wie het zijn en ik weet niet waarom ze zwijgen.’

Ze vervolgt: ‘Het kan eigenlijk niet komen omdat ze lucratieve neveninkomsten mislopen, want die krijgen de meeste profs toch al niet. En tegenwoordig zouden ze die wel kunnen krijgen, omdat zo homo zijn: dat is grappig! Ik snap het best dat het bij teamsporten negatief kan uitpakken: als de coach of de staf zo homofoob is, dat ze je daardoor niet in wedstrijden opstellen. 

Maar in tennis kan niemand je weerhouden om te spelen als je homo bent, of als iemand je niet mag. Sta je hoog genoeg op de ranglijst, dan speel je: zo simpel ligt dat.’ Maar Navratilova voegt er spijtig aan toe dat ze in haar tennisverleden wel een slordige tien miljoen aan neveninkomsten moet zijn misgelopen, omdat de wereld in haar glorietijd nog niet openstond voor homo’s en lesbo’s in de sport.  

Lees ook:Tennisster Navratilova: lesbisch en kritisch
Lees ook:Navratilova heeft borstkanker
Lees ook:Arts tegen Sue Perkins: ‘onvruchtbaarheid makkelijker te accepteren omdat je gay bent’
Lees ook:Tennislegende Martina Navratilova vraagt vriendin ten huwelijk op US Open
Lees ook:Navratilova: ‘Onbegrijpelijk dat geen enkele mannentennisser uit de kast komt’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lesbo tennisster Navratilova liep 10 miljoen mis

  1. Pingback: Stonewall 2010 Award Gala in Londen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>