Tennislegende Martina Navratilova vraagt vriendin ten huwelijk op US Open

Tennislegende Martina Navratilova heeft tijdens de US Open in New York haar vriendin ten huwelijk gevraagd. De Tsjechisch-Amerikaanse oud-tennisprof heeft 18 grandslam singles en 41 dubbels op haar naam staan. Zaterdag vroeg ze haar partner Julia Lemigova, met wie ze een jarenlange relatie heeft, om met haar te trouwen. Het was te zien op een groot scherm in het stadion, na afloop van de halve finale tussen Kei Nishikori en Novak Djokovic.

‘Ik heb lang gewacht op het juiste moment om Julia ten huwelijk te vragen’, zei Navratilova tegen het publiek, ‘en volgens mij wat dit de juiste plek en het geschikte moment. Gelukkig zei ze ‘ja’.’ In haar geboorteland Tsjechië kunnen koppels van hetzelfde geslacht niet met elkaar trouwen. De dames plannen hun huwelijk in Florida, waar ze wonen. Daar werd een verbod op het ‘homohuwelijk’ vorige maand door een federale rechter tenietgedaan. Gisteren riep Navratilova’s tennisrivale en goede vriendin Billie Jean King hetero NFL spelers op om homorechten openlijk te steunen.

Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Florida ongrondwettelijk verklaard
Lees ook:Ellen Degeneres trouwt met vriendin
Lees ook:Ellen DeGeneres trouwt met De Rossi
Lees ook:Homo’s Florida mogen kinderen adopteren
Lees ook:David Cameron meest trots op invoeren same-sex-huwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>