Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid

Dat gelijke rechten voor LHBT’s niet vanzelfsprekend zijn, blijkt uit het feit dat homoseksualiteit nog altijd in maar liefst 79 landen verboden is. Het blijkt toch vooral een westerse aangelegenheid te zijn: in het overgrote deel van Afrika, het Midden-Oosten, India en aangrenzende landen, Indonesië en op veel eilanden in de Stille Oceaan.

In vijf landen staat op homoseksualiteit de doodstraf: in Mauretanië, Soedan, Saoedi-Arabië, Iran, Jemen en sommige delen in Nigeria en Somalië. Daarnaast hebben LGBT’s niets te zoeken in conflictgebieden waar IS met de scepter zwaait. Dat betekent overigens niet dat de roze medemens zich veilig kan voelen in landen zonder doodstraf.  Meer dan 2,7 miljard mensen wonen in landen waar homoseksualiteit strafbaar is.

Lees ook:Nigeria pakt 53 vermeende homomannen op
Lees ook:Doodstraf voor kinderen moet verboden worden
Lees ook:Homo’s moet je ophangen
Lees ook:LHBT’s op de vlucht voor IS kunnen niet langer de VS in
Lees ook:Twee homo’s in Senegal zes maanden achter de tralies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>