Saoedi-Arabië straft amper anders dan IS

Na de dood van koning Abdullah van Saoedi-Arabië verdrongen staatshoofden en wereldleiders zich om hun opwachting te maken bij zijn opvolger. Zo was koning Willem-Alexander de dag na de begrafenis al in Riyad. Olie en economische belangen blijken zwaarder te wegen dan zoiets als mensenrechten. Vreemd, want in Saoedi-Arabië verschillen de straffen niet veel van de straffen van IS.

Beide landen hanteren de strenge, conservatieve sharia-wetgeving. Zo staat zowel in Saoedi-Arabië als IS de doodstraf op onder meer homoseksualiteit en godslastering, dood door steniging bij overspel van een getrouwde partner, stokslagen bij overspel van mensen die niet getrouwd zijn (in Saoedi-Arabië wordt de overspelige daarnaast nog een jaar verbannen) en afhakken van lichaamsdelen bij diefstal.

Lees ook:Saoedi krijgt drie jaar celstraf en 450 zweepslagen voor promoten ‘homoseksuele contacten’
Lees ook:Saoedische prins schuldig aan moord op sekspartner
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homorechten schrappen van lijst VN-doelen
Lees ook:Westen huilt krokodillentranen om dood koning homofobe Saoedi-Arabië
Lees ook:Ondanks kritiek voert sultan Brunei shariawetten toch in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>