Saoedi-Arabië wil homorechten schrappen van lijst VN-doelen

Saoedi-Arabië wil dat de Verenigde Naties LGBT-rechten schrapt van de lijst met deze week geformuleerde (193) ontwikkelingsdoelen, die voor 2030 zouden moeten zijn verwezenlijkt. ‘Homorechten zijn in strijd met de islamitische wet, zei de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken tijdens de Algemene vergadering van de VN.

Helaas: hij zal niet de enige zijn, maar schrijnend is wel dat Saoedi-Arabië onlangs een belangrijke rol heeft gekregen in het mensenrechtenpanel van de VN. Dat stuitte op de nodige kritiek, omdat het land niet bekend staat om haar vriendelijkheid tegenover vrouwen, minderheden en andersdenkenden. Homoseksuelen riskeren er gevangenisstraf, castratie en zelfs de doodstraf.

Lees ook:Saoedi-Arabië straft amper anders dan IS
Lees ook:Saoedi krijgt drie jaar celstraf en 450 zweepslagen voor promoten ‘homoseksuele contacten’
Lees ook:Golfstaten willen LHBT’s met medische test weren
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homo’s vaker ter dood veroordelen
Lees ook:Parijs wil homoseksualiteit overal legaliseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>