Saoedische prins schuldig aan moord op sekspartner

Een 34–jarige Saoedische prins is in Londen schuldig bevonden aan mishandeling en moord op zijn bediende, met wie hij een seksuele relatie had. Half februari sloeg de prins het 32-jarige slachtoffer in elkaar in een hotel in Londen en wurgde hem, zo  bleek uit doktersonderzoek. Het duo was op Valentijnsdag  wezen stappen. Ze verbleven al bijna een maand in een chique Londens  hotel, na vakanties in Italië, Hongarije, Tsjechië en Marokko. Tijdens het proces bleek dat de prins de bediende al vaker had mishandeld. Hij kan levenslang krijgen.

 

De prins is de kleinzoon van de overleden koning Saud Abdullah, de eerste leider van het moderne Saoedi-Arabië. Zijn moeder is een van de vijftig dochters van de koning; de complete Koninklijke familie van het land telt zo’n vijfduizend prinsen. De advocaat van de prins probeerde tijdens het proces bewijzen over de homoseksuele geaardheid weg te poetsen: als de prins ooit terugkeert naar zijn vaderland, dreigt hij geëxecuteerd te worden, omdat in Saoedi-Arabië op homoseksualiteit de doodstraf staat.

Lees ook:Saoedi-Arabië straft amper anders dan IS
Lees ook:Westen huilt krokodillentranen om dood koning homofobe Saoedi-Arabië
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homorechten schrappen van lijst VN-doelen
Lees ook:Britse koningin ‘privé tegen homohuwelijk’, maar tekende de wet wel
Lees ook:De cel in na babbelen over seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>