Ondanks kritiek voert sultan Brunei shariawetten toch in

Ondanks alle kritiek heeft de sultan van Brunei de shariawetgeving toch ingevoerd, waardoor onder meer homoseksuelen dood door steniging riskeren. Het Aziatische oliestaatje is een buurland van Maleisië. Vorig jaar was (toen nog) koningin Beatrix er met haar zoon en schoondochter op staatsbezoek. De nieuwe wetgeving wordt in drie fasen ingevoerd en maakt uiteindelijk straffen als amputaties en steniging mogelijk, ook voor niet-moslims. Overspel, homoseksualiteit, alcohol, propageren van andere religies dan de islam zijn verboden en men dient ‘gekuist gekleed’ rond te lopen.

Er doen geruchten de ronde dat het staatshoofd zelf op de klantenlijst staat van een van de bekendste prostituees van Hollywood, Jody Gibson, en dat zijn kinderen ook niet bepaald streng in de leer zijn, waar het henzelf betreft. Een aantal celebs hebben al aangekondigd de internationale Dorchester-hotelketen van de sultan te boycotten, zoals Stephen Fry, Ellen DeGeneres, Sharon Osborne en een aantal modeontwerpers. Dit weekend kondigde Sir Richard Branson aan dat niemand van zijn Virgin-imperium nog een stap in een hotel van de sultan zal zetten. Eerder dit jaar lobbyde de miljardair met andere businessleiders tegen Nigeria en Oeganda vanwege hun draconische anti-homowetten.

Lees ook:Hotel loopt 1,5 miljoen dollar mis vanwege wet op stenigen homo’s in Brunei
Lees ook:Protest tegen opkopen hotels New York en Londen door antihomo-sultan Brunei
Lees ook:Stephen Fry boycot Brunei-hotel vanwege wet op steniging homo’s
Lees ook:Boycot hotels sultan Brunei omdat hij homo’s wil stenigen
Lees ook:Welke winkels moeten LHBT’s boycotten vanwege Trump?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>