ISIS gooit homo van flat en stenigt hem als de val ‘is mislukt’

Opnieuw heeft IS (of ISIS) een homo van een flat naar beneden gegooid, in de Syrische stad Raqqa, de zelf-uitgeroepen hoofdstad van IS. Toeschouwers op straat zagen dat het slachtoffer de val had overleefd. Daarop werden stenen verzameld om de man dood te stenigen.

Zie ook: gegijzelde Jordaanse piloot levend verbrand door IS

De executie vond vorige maand plaats, maar IS heeft de foto’s nu pas vrijgegeven. Op een foto is te zien hoe een circa vijftigjarige man geblinddoekt vanaf een hoog gebouw door gemaskerde mannen over de rand wordt geduwd. Op een tweede foto is zijn val naar beneden te zien, op een derde dat het slachtoffer onderaan de flat ligt.

Schokkende beelden, maar niet minder schokkend is de aanblik van vele omstanders die toekijken alsof het om een kermisattractie gaat, een beeld dat ook bij een vorige executie van twee homo’s duidelijk te zien was. IS heeft overigens niet het ‘patent’ op dood van homo’s door steniging: het is ook usance in een aantal andere streng islamitische staten, zoals Saoedi-Arabië.

Lees ook:ISIS gooit twee homo’s van dak
Lees ook:IS militanten gooien opnieuw ‘homo’ van het dak
Lees ook:IS gooit opnieuw vermeende homo van een flat omlaag
Lees ook:ISIS gooit homo van dak
Lees ook:IS duwt opnieuw homo van hoog gebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>