Tennislegende Billie Jean King: ‘Seksualiteit nog altijd issue voor sporters’

Seksualiteit is nog altijd een issue voor sporters. Daarvoor waarschuwt tennislegende Billie Jean King. Dertig jaar nadat ze uit de kast kwam, blijkt er nog altijd veel werk aan de roze winkel, aldus de oud-prof die 39 grand slam titels op haar naam heeft staan. Roze atleten zullen niet langer nieuws zijn als er meer uit de kast komen.

‘Ik zou niet weten hoeveel [professionele] football players daarvoor nodig zijn’, verzuchtte de tennislegende. ’Wat ons het meeste kan helpen, is als een van de hetero spelers – of het hele team –  zou zeggen dat dit ‘een non-issue is. Let’s get on with it. Zo lang zij hun werk goed doen, maakt het ons niets uit.

Lees ook:Exit voor homo in National Football League
Lees ook:Navratilova: ‘Onbegrijpelijk dat geen enkele mannentennisser uit de kast komt’
Lees ook:Geen ruimte voor homofobie in topvoetbal
Lees ook:Twee Engelse topvoetballers ‘binnenkort uit de kast’
Lees ook:Voetbalwereld maakt meer werk van acceptatie LHBT’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>