Geen ruimte voor homofobie in topvoetbal

Het leeuwendeel van de voetbalfans in de Britse Premier League wil homofobie in het topvoetbal tegengaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Staffordshire, waaraan 3500 voetbalfans, spelers en wedstrijdofficials deelnamen. Volgens onderzoeksprofessor Ellis Cashmore is ‘het ondenkbaar dat er niet één homo zit tussen de naar schatting 500.000 prof –en semiprofvoetballers die er in de hele wereld zijn’.

 

Van de respondenten van het onderzoek vond 93 procent dat er geen ruimte moet zijn voor homofobie in het topvoetbal. Zij denken dat de positie van openlijk homoseksuele voetballers alleen kan verbeteren als een speler de moed heeft om uit de kast te komen. De meesten denken dat dat zeker nog twee jaar zal duren, onder andere door de angst sponsorcontracten mis te lopen. Clubbestuurders en voetbalmakelaars krijgen de schuld voor het in de kast blijven van spelers: 78 procent van de voetballers is bang dat fans zich vijandig gaan opstellen. Van de spelers, managers, coaches en scheidsrechters zei 30 procent tenminste één homoseksuele profvoetballer te kennen.

Lees ook:Waarom zijn voetballers geen homo?
Lees ook:Oud-prof vertrouwenspersoon voetbalhomo’s
Lees ook:UK: 10 procent voetbalfans keert eigen club de rug toe als speler uit de kast komt
Lees ook:Zijn homo’s welkom in de sportwereld?
Lees ook:Uit de kleren voor een goed doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>