Voetbalwereld maakt meer werk van acceptatie LHBT’s

De voetbalwereld maakt meer en meer werk van acceptatie van homoseksualiteit. De drie grote clubs PSV, Ajax en Feyenoord maken het onderwerp bespreekbaar bij spelers en trainers, meldt Trouw. Karin Blankenstein organiseert namens de Johan Blankenstein Foundation (JFB) voorlichtingsbijeenkomsten en zegt; ‘Dit had ik vier jaar geleden niet durven dromen.’

Een paar jaar geleden namen kleine verenigingen het voortouw, maar nu volgen ‘de grote drie’ en heeft iedere club uit de eredivisie de KNVB en de JBF op bezoek gehad, of staat dat op de agenda. Karin Blankenstein en de KNVB geven workshops aan jeugdtrainers over omgang met de roze medemens en het voorkomen van pestgedrag: ‘niet om spelers uit de kast te halen of om clubs een statement te laten maken’, aldus Karin. Zij is de zus van John Blankenstein was de eerste openlijk homoseksuele topvoetbal-scheidsrechter. Hij overleed in 2004; deze week verscheen een biografie.

Lees ook:KNVB presenteert actieplan voor homoacceptatie
Lees ook:Politienetwerk Roze in Blauw krijgt John Blankensteinprijs
Lees ook:Homo’s welkom bij eredivisieclubs
Lees ook:Homo’s en sport centraal op Coming Out Dag 2012
Lees ook:Derde editie ‘Voetbalschoenen Uit de Kast’ in Alkmaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>