Ophef in Thailand over homoseksuele monnik en travestiet

Een Thaise homoseksuele monnik die ook als travestiet door het leven gaat, heeft in Thailand voor ophef gezorgd. De 28-jarige monnik zei in een uitzending van een publieke omroep dat er niks met is met de combinatie gay en monnik. Boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand: meer dan 95 procent van de 67 miljoen inwoners van het land zijn boeddhisten.

‘Ik ben wie ik ben en en ik ben niet van plan om te doen alsof, alleen maar om me aan te passen’, zei hij in de talkshow. ‘Gays kunnen goede monniken zijn.’ De censuur-commissie wilde de uitzending verbieden, maar stond stond uiteindelijk tocht toe het interview uit te zenden. Religie ligt gevoelig in Thailand en media berichten er dan ook zelden over. Waarschijnlijk was het voor hete eerst dat een monnik openlijk uit de kast kwam.

Lees ook:Binnen een dag vrouw worden in Thailand
Lees ook:Homohater Beenie Man op Parkpop Den Haag
Lees ook:D66 wil homo’s en gehandicapten opnemen in Grondwet
Lees ook:Ladyboys als stewardess bij Thaise luchtvaartmaatschappij
Lees ook:Ellen DeGeneres: ‘Ik had nooit gedacht dat ik uit de kast zou komen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>