Homohater Beenie Man op Parkpop Den Haag

Het Haagse Zuiderpark beleeft zondag 27 juni 2010 de 30e editie van Parkpop: Europa’s grootste eendaagse gratis popfestival. De Haagse driehoek (burgemeester, politie en OM) gooide roet in het eten door een optreden van Snoop Dogg te verbieden: ze willen ‘het gemoedelijke en open karakter van het festival  behouden’ en kunnen dat niet garanderen als de rapper optreedt. De vervanging blijkt niet minder omstreden: de homofobe Jamaicaanse reggae artiest Beenie Man die in teksten opriep  homo’s en lesbo’s te executeren: ‘I’m dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays’.

Update: na een dag vol protesten ging de organisatie door de knieën en cancelde ook het concert van Beenie Man.

 

Later zei Beenie Man dat hij geen voorstander is van geweld tegen homo’s omdat de Bijbel geweld tegen ieder mens afkeurt, maar ook dat de gedachte van twee mannen samen hem doet walgen. Twee jaar geleden wilde de VVD gemeenteraadsfractie van Den Haag een optreden van de rapper in het Paard van Troje verbieden. Dat concert ging toe nwel door, omdat de goede man in een contract liet vastleggen geen antihomo teksten te zullen zingen. VVD Den Haag vindt dat dit contract ook voor Parkpop weer uit de kast moert worden gehaald. ‘Maar ook dan wordt ik er niet vrolijk van dat hij op parkpop staat’, zegt fractielid Arjen Lakerveld. 

Lees ook:Jamaïcaanse homohater zingt ook in Den Haag
Lees ook:Ook homohater Beenie Man niet welkom op Parkpop
Lees ook:Jamaicaanse homohater in Tilburg Popcentrum
Lees ook:Protest tegen optreden Steen in de Melkweg
Lees ook:Sizzla toch niet welkom op Belgische Reggae Geel Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>