‘Fred Phelps was geen homo, maar een kwaaie pier’

Fred Phelps, oprichter van de Westboro Baptist Church, is vorige week overleden. De Amerikaanse sekte bestond voornamelijk uit eigen familieleden en was berucht om haar campagne ‘God Hates Fags’. Zijn zin dood doen geruchten de ronde dat Phelps zelf misschien wel stiekem homo was. De Britse journalist Louis Theroux, die de sekte in 2006 en 2010 in een documentaire volgde, denkt van niet: ‘Phelps was geen homo, maar een kwaaie pier.’

Dat schreef Theroux in een column in The Guardian. Phelps ‘was uit op ruzie’, aldus de Brit. Nathan, een zoon van Phelps, zei afgelopen weekend dat zijn vader in augustus vorig jaar door zijn eigen sekte was geëxcommuniceerd. Nathan (Nate) verliet de familie op zijn achttiende en ging zich inzetten voor homorechten en kindermishandeling. Zelf verbrak de ‘kerkleider’ het contact met familieleden die zich in zijn ogen te weinig aan zijn kerk confirmeerden. Zo verlieten een zoon en twee kleindochters de kerk. De antihomo-kerk gaf homo’s de schuld van alle onheil in Amerika, gesneuvelde Amerikaanse soldaten, natuurrampen en massamoorden.

 

Lees ook:Homofobe griezels krijgen torenhoge boete
Lees ook:Homohaters mogen plechtigheden niet verstoren
Lees ook:Phelps: de olympische superster
Lees ook:Homohaters mogen Engeland niet in
Lees ook:Vrijdag besloten uitvaart Adèle Bloemendaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>