Homohaters mogen Engeland niet in

De Amerikaanse ultraconservatieve anti-homogroep ‘God Hates Fags‘ mag Groot-Brittannië niet in. De leider van de sekte uit Kansas, de Westboro Baptist Church, Fred Phelps, wilde in het Britse Basingstoke protesteren tegen de opvoering van een sterk homogetint toneelstuk. De Britse autoriteiten hebben hem laten weten dat hij samen met zijn kornuiten het land niet in mag, vanwege hun uiterst extreme uitlatingen.

Vorige week werd Geert Wilders om dezelfde reden de toegang tot het land ontzegd. In de Verenigde Staten is Phelps met zijn kliekje vaak te vinden bij begrafenissen van in Irak gesneuvelde soldaten. Hij probeert met zijn onsmakelijke en ongepaste protesten bij deze plechtigheden duidelijk te maken dat de dood van de soldaten een straf van God was, omdat homoseksualiteit wordt getolereerd. Britse fundamentalistische christelijke groepen distantiëren zich van de Amerikaanse kliek: ‘We delen hun haat tegen lesbo’s en homo’s niet. We geloven dat God van iedereen houdt, ongeacht de seksuele voorkeur. We zijn dan ook onvoorwaardelijk tegen de haatzaaiende boodschap van dergelijke groepen.’

Lees ook:Homohaters mogen plechtigheden niet verstoren
Lees ook:Homofobe griezels krijgen torenhoge boete
Lees ook:‘Fred Phelps was geen homo, maar een kwaaie pier’
Lees ook:Homofobe griezels willen begrafenis verstoren
Lees ook:Protest God Hates Fags Church op begrafenis Liz Taylor

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homohaters mogen Engeland niet in

  1. Pingback: Homofobe griezels willen begrafenis verstoren | Gay

  2. Pingback: Antihomo sekte wil begrafenis Michael Jackson verstoren | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>