Homofobe griezels krijgen torenhoge boete

Een orthodoxe sekte in Kansas moet 2,9 miljoen dollar betalen aan de vader van een in Irak omgekomen militair. Dat bepaalde de regionale rechtbank. De Westboro Baptist Church verstoorde de begrafenis van zijn zoon. Niet omdat hij homo zou zijn, zoals sommige websites suggereren, maar omdat deze sekte gelooft dat de dood van soldaten in Irak en Afghanistan de straf van God is voor Amerika, die homo’s tolereert.  


Sekteleden verstoren regelmatig begrafenissen van omgekomen militairen en dragen borden met spreuken als ‘Dank God voor dode soldaten’ en ‘God haat flikkers’. Eerder demonstreerden ze voor het federale gerechtshof en liepen rond met op borden gekalkte leuzen ‘God is je vijand’, ‘God haat acceptatie van homo’s’ en zongen: ‘God haat Amerika’ op de muziek van het Amerikaanse volkslied.

 De BBC zond dit jaar een documentaire uit over deze marginale groep weerzinwekkende griezels, gemaakt door Louis Theroux. www.towleroad.com ; www.pinknews.co.uk

Lees ook:Homohaters mogen plechtigheden niet verstoren
Lees ook:Homohaters mogen Engeland niet in
Lees ook:Homofobe griezels willen begrafenis verstoren
Lees ook:‘Fred Phelps was geen homo, maar een kwaaie pier’
Lees ook:Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homofobe griezels krijgen torenhoge boete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>