Phelps: de olympische superster

 

‘Ik zwem clean!’ Dat antwoordde Michael Phelps in Peking op een vraag of hij misschien ook doping gebruikt. Nou antwoorden de sporters dat allemaal; de vraag was dan ook een beetje onnozel. Maar goed: gun hem het voordeel van de twijfel. Al zes maal goud en zes wereldrecords tijdens deze Olympische Spelen.

 

'Iedereen mag zeggen wat hij wil: ik weet dat ik het op eigen kracht doe', vervolgt Phelps. 'Ik heb mezelf aangesloten bij het project Believe.' Dat is een extra middel van het Amerikaanse antidoping agentschap om bedriegers te ontmaskeren. Phelps had zich als vrijwilliger aangeboden om er extra dopingtesten te ondergaan. Hij is op weg (of is het al) om de sporter met de meeste gouden plakken ooit te worden. En tja, het oog wil ook wat: wát een lijf, wát een ogen! Mét of zonder al die medailles: een ware Olympiër.

Lees ook:‘Fred Phelps was geen homo, maar een kwaaie pier’
Lees ook:Homohaters mogen plechtigheden niet verstoren
Lees ook:Project Veilige School voor homo’s in Heerlen
Lees ook:Protest God Hates Fags Church op begrafenis Liz Taylor
Lees ook:Gay Krant wordt maandblad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>