Homo’s moeten geen voetbal spelen

IMG_20160520_150114De Duitse voetbaltrainer Rudi Assauer (65) heeft zich de woede van de  homobeweging in Duitsland op de hals gehaald, door te zeggen dat homo’s niet thuishoren bij voetbal en beter een andere baan kunnen zoeken. De Duitse ex-voetballer vindt de tijd duidelijk nog niet rijp voor openlijke debatten over homo’s bij het voetbal: ‘In andere takken van sport kan dat misschien wel, maar niet bij het voetbal.’ Onze oosterburen lijken  geen bezwaar meer te hebben tegen een homo als vice-premier of als burgemeester, maar homo & voetbal is en blijft ook daar een groot taboe.

‘Als een speler naar me toe zou komen om te zeggen dat hij homo is, zou ik zeggen: ‘Je hebt moed getoond’. Maar daarna zou ik hem zeggen iets anders te gaan zoeken, omdat ze altijd kapot worden gemaakt en geridiculiseerd door teamgenoten en toeschouwers’, zegt Assauer. ‘We moeten ze beschermen tegen dergelijke heksenjachten.’ De trainer voegde eraan toe dat hij ooit een teammasseur beval om een andere baan te zoeken, omdat hij homo was. Assauer is ex-voetballer en trainer van Schalke 04 in de Duitse Bundesliga. De laatste maanden kwamen een aantal vooraanstaande sporters ervoor uit dat ze homo zijn: de rugbyspeler Gareth Thomas uit Wales en Donal Og Cusack van het Ierse Cork hurling team. De enige profvoetballer die ooit openlijk uit de kast kwam, was Justin Fashanu. Hij pleegde in 1998 zelfmoord.

Lees ook:Oeganda wil geen homo voetballers
Lees ook:Twaalf topvoetballers zijn homo
Lees ook:Er zijn geen homo’s bij het voetbal
Lees ook:Voetbal en het taboe op homo’s
Lees ook:Homo’s kijken amper naar voetbal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homo’s moeten geen voetbal spelen

  1. sportingact

    Ach, wat weet die Duitser daar nou van. Laat die zich nu maar met voetbal bezighouden en niet met bijkomende zaken. Ik heb ook op voetbal gezeten en daar waren ook een aantal jongens homo. Niet dat ze het aan de klok hingen, maar men wist het wel en oh wat zijn die hetero voetballers plotseling geinteresseerd. Ze willen meteen alles weten, en zelfs uitproberen. En dit is echt waar!!
    Hetzelfde met zwemmers. Het is een mythe te denken dat alle sporters gaan trainen, douchen en meteen naar huis. Niet dus!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>