Er zijn geen homo’s bij het voetbal

IMG_20160517_103403Homo’s en voetbal hebben nog een lange weg te gaan. ‘Er zijn geen homo’s in het voetbal’, beweerde Luciano Moggi, vroegere chef van de voetbalclub Juventus onlangs op de Italiaanse televisie. ‘Ik weet niet of spelers ze ook niet in hun team willen hebben, maar ik ben daar beslist wél tegen. Er zaten geen homo’s in de teams waarin ik werkte: die wil ik er niet bij hebben. Ik zou ze nog steeds niet contracteren.’ Moggi leuterde gemoedelijk verder: ‘Een homo kan de baan als voetballer niet aan. De voetbalwereld is niet voor ze gemaakt: er heerst een bijzondere sfeer, één waarin je naakt onder de douche staat.’ Zie ook: ‘Homo’s bij voetbal? Ronaldo: Ik ben het niet‘.

De Gay Football Supporters Network is ‘amused’ over Moggi’s malle uitspraak en wees erop dat één van de leden van de Internationale Voetbalbond openlijk homo is: ‘Kennelijk is hij niet op de hoogte wat er gaande is. We willen hem dolgraag uitnodigen om deze zomer het WK voetbal voor homo’s en lesbo’s in Londen te komen bijwonen.’ Moggi staat overigens tot 2011 op non-actief door een corruptieschandaal en mag er niet in bij zijn club Juventus in Turijn, één van de oudste voetbalclubs in Italië is. De club werd toen voor straf gedegradeerd naar de Serie B. Moggi had vrijwel elke wedstrijd in de Serie A via een netwerk van invloedrijke vriendjes beïnvloed. Dat vindt de babbelende bobo kennelijk wél toelaatbaar.

Lees ook:Homo’s bij voetbal? Ronaldo: ‘Ik ben het niet’
Lees ook:Macho’s en een homo in Studio Sportzomer
Lees ook:Chef FIFA wuift kritiek homo’s weg
Lees ook:Maradona is geen homo
Lees ook:Come Together Cup Keulen en Berlijn

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Er zijn geen homo’s bij het voetbal

  1. Jan Hamer

    Dan zal Juventus de enige uitzondering zijn denk ik of het is net zo’n idioot als die kerel die beweert dat er in zijn land geen homo’s zijn.

      /   Reply  / 
  2. Koen Lentferink

    Dat is inderdaad het vooroordeel over homo’s in het voetbal. Daarom is mijn afstudeerbedrijf, in samenwerking met de gemeente Enschede, bezig om dit vooroordeel onder de aandacht te brengen. Hoe? Lees verder voor meer informatie.

    Vooroordelenteam:

    Beste lezer,

    Bij mijn afstudeerbedrijf, een Communicatie & Persbureau in Enschede, houd ik mij bezig met verschillende projecten. Zo mag ik mij onder andere bezig houden met het vooroordelenteam.

    Wat en waarom?
    Vooroordelen dienen uit de wereld geholpen te worden, ook in de sportwereld. Om dit te bewerkstelligen is mijn afstudeerbedrijf door de Enschedese wethouder Ed Wallinga gevraagd om hiervoor een plan te ontwikkelen. Het resultaat is een opvallende aanpak met een effectieve communicatiecampagne die mensen – niet alleen in Enschede – maar in heel Nederland aan het denken gaat zetten.

    Om deze doelstelling te halen, zijn we op dit moment bezig om een zogenoemd Vooroordelenteam samen te stellen. Doel van dit voetbalteam is om op een sportieve manier allerlei vooroordelen die in de maatschappij, maar ook in de voetbalwereld leven, onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Een vooroordeel is bijvoorbeeld vaak een veelgebruikt scheldwoord, zonder dat mensen daarbij stilstaan. Allerlei onderwerpen moeten daarom in het team aan bod kunnen komen.

    Allerlei organisaties worden bij het team betrokken. De reacties zijn uiterst positief. De media-belangstelling is nu al groot. Uiteindelijk zullen de spelers van het team officieel aan de pers gepresenteerd gaan worden.

    Wie?

    Het team bestaat uit allerlei mensen die te maken hebben met vooroordelen. Wat ik nog zoek zijn homoseksuele voetballers. Het is dus belangrijk dat jij, of degene die je kent, een beetje kan voetballen.

    Dus ben – of ken jij – iemand die kan voetballen, homoseksueel is en interesse heeft in dit project. Stuur mij een e-mail voor meer informatie!

    Alvast bedankt voor je aandacht!

    Groet,

    Koen Lentferink
    E-mail: [email protected]

      /   Reply  / 
    1. Paul Hilgenberg

      o Koen,ik ken zo veel homo voetballers,ze vallen haast van mijn oogschellen af.

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Oranjefans zijn homohatertjes | Gay

  4. Pingback: Voetballers en homo-erotiek | Gay

  5. Paul Hilgenberg

    ik ben de Paul Hilgenberg,die vroeger bijna was doodgepest als voetballer,en die met honderdveertig kilometer per uur,uit de bocht vloog met een auto.alwaar mijn stiekeme vriend omkwam,het verhaal is te bizar voor woorden, meer woorden zullen volgen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>