Maradona is geen homo

Maradona is geen homo. Dat is geen nieuws, ware het niet dat hij er zelf tijdens een persconferentie op het WK voetbal in Zuid-Afrika nogal over schamperde. Een Britse reporter vroeg iets in de trant van ‘is liefde in het team het sleutelwoord voor succes’? Hij doelde erop dat de Argentijnse coach nogal eens knuffelt en kust. Maradona zette grote ogen op, begreep de strekking van de vraag kennelijk niet en vond het nodig om uitgebreid uit de doeken te doen dat hij géén homo is en erg gelukkig met zijn vrouw schijnt te zijn.

 

‘Jullie moeten niet denken dat ik homo ben. Nee, nee, nee, dat is absoluut niet zo. Ik ben samen met Veronica. Ze is 31 jaar, blond en heel erg mooi.’ Dat geknuffel was alleen maar zijn manier om de spelers te bedanken voor al het werk dat ze op het veld verrichten. Hij herhaalde tot drie keer toe dat hij toch vooral niet op mannen viel. Homo en voetbal: het wordt nóóit wat. De gedachte alleen al, dat een speler of coach ‘het’ wellicht zou kunnen zijn. Vriend en vijand – ook eigen collegae binnen dit blognetwerk – willen nogal eens fulminerend erop hameren dat voetbal en homo elkaar nou eenmaal bijten: ‘wij’ homo’s (en reporters) moeten ‘nou eindelijk eens ermee ophouden’ voetballers min of meer uit de kast te praten. Nou had ik toch sterk de indruk dat de journalist in kwestie dat met zijn vraag aan Maradona helemaal niet insinueerde. Wie is hier nou eigenlijk bekrompen?

Lees ook:Twaalf topvoetballers zijn homo
Lees ook:Macho’s en een homo in Studio Sportzomer
Lees ook:Oeganda wil geen homo voetballers
Lees ook:Actie voetbal terug naar Publieke omroep
Lees ook:Van Dalen doof voor kritiek over roze kerststal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>