Van Dalen doof voor kritiek over roze kerststal

De nieuwe chef van ProGay, die Pink Christmas organiseert, geeft geen krimp. En als je googelt naar ProGay, komt de voor het laatst bijgewerkte site van de Canal Parade in beeld: daar wordt ook geen mens wijzer van. Frank van Dalen, ex-voorzitter van COC Nederland en nu chef van ProGay, wimpelt de kritiek op de roze kerststal weg. Zo’n drieduizend klachten moeten er inmiddels zijn binnen gekomen, per post of via de mail. Van Dalen ‘kent de klachten: we zouden provoceren, we moeten toch vooral heel erg hetero doen. Want helaas is het nog steeds zo dat homo’s en lesbo’s alleen worden getolereerd zolang hun seksualiteit niet zichtbaar is.’ Van Dalen gaat voorbij aan het feit dat juist veel homo’s en lesbo’s kritiek op de roze kerststal hebben.

Ondergetekende hoort daarbij: een roze kerstmarkt, prima! Eindelijk gebeurt er weer eens wat in het Amsterdamse. Maar hoe draagt een kerststal met twee Josephs of twee Maria’s en een roze baby in Godsnaam bij aan ‘tolerantie van homo’s en lesbo’s, zolang hun seksualiteit niet zichtbaar is’, zoals de ex COC-voorman pareert. Johan Quist van RefoAnders is één van de protesteerders: ‘Die kerststal heeft niets met homo-emancipatie te maken. Door zo te provoceren maak je de dialoog kapot.’ Waarvan acte. Ik vind het jammer dat die vermaledijde roze stal er koste wat kost schijnt te moeten komen. Het lijkt erop alsof dat het persoonlijke speeltje van Van Dalen is. Wees toch verstandig! Een roze kerstmarkt: leuk, ludiek, gezellig, kunnen we zeker gebruiken in onze Gay Capital. Maar die roze stal is klinkklare onzin, zinloze provocatie.

Lees ook:ProGay tevreden met opkomst Pink Christmas
Lees ook:Gereformeerde homo’s beledigd over Roze Kerstmarkt
Lees ook:Roze kerstmarkt krijgt veel kritiek
Lees ook:Eerste Roze Kerstmarkt in Amsterdam
Lees ook:ProGay wil Roze Kerst in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Van Dalen doof voor kritiek over roze kerststal

 1. Pieter

  “Door zo te provoceren maak je de dialoog kapot.”

  En het volharden en verkondigen dat homoseksualiteit/de homoseksuele identiteit een ziekte/zonde is is geen provocatie??????
  (Zie ook mijn reacties en die van Quist daarop op een eerder bericht op dit blog.)

  Voor mensen die zo overtuigd zijn van hun eigen gelijk en die bij voorbaat al niet openstaan voor dialoog hóeven we niet eens respect te hebben.

  Gewoon laten staan dus die kerststal!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>