Rugbyspeler komt uit de kast

De Britse rugbyspeler Gareth Thomas komt uit de kast: vandaag meldde hij dat hij homo is. Thomas is voormalig rugby captain, die honderd interlands achter zijn naam heeft staan. Van 2002 tot 2006 was hij getrouwd, maar dat huwelijk strandde nadat hij zichzelf en zijn vrouw toegaf homo te zijn. In een emotioneel interview in de Daily Mail zei hij dat het geheim als ‘een knoop in de maag voelde, die er altijd uit dreigde te sijpelen. Het voelde als een tijdbom. Ik dacht dat ik het kon onderdrukken en wegstoppen, maar ik kon het niet.’

Hij leidde met tegenzin jarenlang een dubbelleven, maar hij er veel moeite mee om uit de kast te komen. Toen hij met zijn vrouw scheidde, sprak hij erover met zijn coach. Die vertelde het aan twee teamgenoten, die hem doodleuk vroegen: ‘Ons maakt het niets uit. Waarom heb je het nooit eerder verteld?’ PinkNews kreeg uit meerdere bronnen te horen dat het in de rugbywereld van Wales en familie en vrienden eromheen geen geheim was dat Thomas homo is. De populaire 35-jarige speler uit Wales doorbreekt daarmee een dijk van een taboe. Thomas zegt dat er meer topsporters in de kast zitten en hoopt dat hij voor hen een voorbeeld is: ‘Ik wil een positief bericht uitzenden naar andere homo’s dat zij dit ook kunnen.’

Lees ook:Olympisch zwemkampioen Australië uit de kast
Lees ook:Overgrootvader (95) komt uit de kast
Lees ook:Tv-tip: ex-schaatser Rutger Elsinga over coming-out
Lees ook:Gay Rugbyspeler Gareth Thomas zoekt love
Lees ook:Theo Stokman was voor homo’s een rots in de branding

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rugbyspeler komt uit de kast

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Goh, wat boeiend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>