Lesbo te veel als slachtoffer in het nieuws

De lesbo’s moeten zichtbaarder worden, vindt FemFusion, en dat waren ze gisteravond behoorlijk: het NOS en RTL Journaal besteedde aandacht aan de uitkomst van het onderzoek van OndersteBoven. Maar moeten de lesbo’s zich nou zó in de slachtofferrol laten duwen? ‘Lesbo’s ongelukkiger en ongezonder’ en ‘ruim eenderde heeft nogal eens last van negativiteit om zich heen.’ Lesbo’s moeten niet zichtbaarder worden: het wordt tijd dat ze (opnieuw) trots hun eigenwaarde tonen.  

 

Plasterk geeft vandaag het startschot voor de verkiezing van het lesbische rolmodel, Femme 2009. Ik zie nu al een prachtige taak voor haar weggelegd: lesbo’s moeten als mooie, zelfbewuste en trotse mensenwezens in de picture komen! Homo’s en lesbo’s hebben niet een dikke veertig jaar voor onze emancipatie gestreden, om in het nieuws afgeschilderd te worden als zielepieten. Proud to be Out! Laat dát het motto voor Femme 2009 worden.

Lees ook:Lesbo’s ongelukkiger en ongezonder
Lees ook:Verkiezing Femme van het Jaar
Lees ook:Comeback oud-songfestivalzangeres bij Femme Award
Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Giullitta ‘de zotte pot’ verkozen tot Femme 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>