Lesbo’s ongelukkiger en ongezonder

Lesbo’s zijn ongelukkiger en ongezonder dan heterovrouwen. Dat is de belangrijkste uitkomst van het landelijk  onderzoek dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) in opdracht van stichting OndersteBoven uitvoerde onder lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland. Lesbo’s lijden vaker onder depressies en hebben vaker slapeloze nachten. Ruim eenderde van de respondenten wordt nogal eens geconfronteerd met negatieve reacties, zoals schelden, roddelen en pesten: vooral jongere lesbo’s gaven dat aan.

 

De resultaten van het onderzoek worden vrijdagmiddag gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA). Stichting OndersteBoven, twee jaar geleden opgericht met als doel maatschappelijke acceptatie van lesbische en biseksuele vrouwen, vindt dat er meer geld en aandacht voor de acceptatie van lesbo’s moet komen. Ook bij de debatten van FemFusion kwam dit naar voren. Zaterdag geeft minister Plasterk het startschot voor de verkiezing van het lesbische rolmodel, Femme 2009, op de derde debatronde in Utrecht. Stichting OndersteBoven was eerder al zichtbaar met de Trotse Lesboot, de introductie van LesbIcoon en de verkiezing van de LesbICOONingin.    

(bron: COC en OndersteBoven)

Lees ook:Stichting Ondersteboven zoekt lesbo’s voor onderzoek
Lees ook:Impuls voor LesBische emancipatie
Lees ook:Presentatie drie homo/lesbo rapporten
Lees ook:Presentatie uitkomsten lesbo-onderzoek
Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lesbo’s ongelukkiger en ongezonder

  1. Pingback: Lesbo te veel als slachtoffer in het nieuws | Gay

  2. Pingback: Schorer café Zilver wint prijs | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>