Verkiezing Femme van het Jaar

Minister Plasterk van Emancipatiezaken geeft zaterdag 25 april 2009 het startschot voor de verkiezing van ‘Femme van het Jaar‘. Lesbische en biseksuele vrouwen kunnen vanaf die dag stemmen op hun boegbeeld. De Femme 2009 wordt op Roze Zaterdag in Den Haag bekend gemaakt en is dan een jaar lang het gezicht van lesbisch Nederland. FemFusion is initiator van de verkiezing. Volgens oprichtster Dymhie Verleun heeft de roze damescultuur ‘een schrijnend tekort aan rolmodellen’. Zangeres Michelle Courtens schreef de themasong ‘Boobs ‘n Brains’ (klik hier voor filmpje). Volgens Verleun ziet Michelle er niet lesbisch uit en moet ze haar geaardheid vaak verdedigen: ‘In ‘Boobs ‘n Brains’ zingt ze vanuit haar beleving.’ (bron: persbericht)

 

FemFusion riep 2009 uit tot Jaar van de Lesbische Emancipatie en organiseert in het kader daarvan een serie lesbische debatten. Op 25 april vindt het derde debat plaats, ditmaal het als thema ‘Zichtbaarheid‘: ‘De lesbienne moet zichtbaarder’, vanaf 14.00 uur in Mediaplaza in de Jaarbeurs van Utrecht. De debatten zijn voor iedereen vrij toegankelijk, maar aanmelden is gewenst. Op 21 februari was het thema ‘Onderzoek‘ en op 21 maart ‘Emancipatie‘. FemFusion is het landelijk platform voor vrouwen die van vrouwen houden.

Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Comeback oud-songfestivalzangeres bij Femme Award
Lees ook:Leven lesbo’s te weinig onderzocht
Lees ook:Ontseksen in vierde lesbisch debat
Lees ook:Drie lesbo’s genomineerd voor Femme 2009 Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>