Drie lesbo’s genomineerd voor Femme 2009 Award

De meeste mensen hebben stereotype beelden van lesbische en biseksuele vrouwen. Drie dames willen hier verandering in brengen: Giullitta, Saskia en Eline. Tijdens de halve finale van de Femme 2009 Award werden zij uit tien genomineerden gekozen om op te gaan voor de finaleronde van de verkiezing tot lesbische rolmodel van het jaar. De 19-jarige Eline is student, won eerder het Jongeren Lagerhuisdebat en is actief in de Europese politiek. Guilletta is 23 jaar en als onderzoeker hevig geïnteresseerd in seksualiteit en relaties. De 25-jarige Saskia is blogger en werkt in de onderzoek -en advieswereld.

Saskia merkte bij het maken van haar scriptie over The L World hoe hard zichtbaarheid nodig is. Minister Plasterk benadrukte het belang van rolmodellen voor het tegengaan van stigmatisering en stelde samen met zangeres Michelle op 25 april de kandidaten aan het publiek voor. Daarna konden mensen stemmen op de site van FemFusion. Ook de jury bestond uit lesbo’s. De uiteindelijke Femme 2009 wordt bekendgemaakt op Roze Zaterdag in Den Haag, 20 juni 2009, en is dan een jaar lang het gezicht van lesbisch Nederland. Die dag vindt vanaf 12.00 uur in Den Haag het vijfde lesbisch debat plaats, over veiligheid (bron: persbericht).

Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Comeback oud-songfestivalzangeres bij Femme Award
Lees ook:Verkiezing Femme van het Jaar
Lees ook:Lesbisch meemoederschap komt eraan
Lees ook:Giullitta ‘de zotte pot’ verkozen tot Femme 2009

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Drie lesbo’s genomineerd voor Femme 2009 Award

  1. Pingback: Giullitta ‘de zotte pot’ verkozen tot Femme 2009 | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>