Giullitta ‘de zotte pot’ verkozen tot Femme 2009

De 23-jarige Giullitta Anthony uit Haarlem is tijdens Roze Zaterdag verkozen tot Femme 2009. Ellen ten Damme reikte haar de prijs uit: een jaar lang gratis rijden en een smart forfem. De winnares heeft haar overwinning volgens het persbericht van FemFusion te danken aan ‘haar heerlijk charismatische verschijning, maar vooral haar humor’. Met haar sketch als zotte pot won ze glansrijk de halve finale: ‘Het is toch zot, dat ik als pot alleen in de pornowereld besta.’ Ze is nu een jaar lang Femme van het Jaar en het rolmodel van lesbisch en biseksueel Nederland.

Wat ze gaat doen, afgezien van rondjes rijden in de smart forfem, valt niet uit de berichten af te leiden. ‘Haar achtergrond als onderzoeker en haar vermogen om bruggen te slaan (…) kunnen een goede impuls zijn voor de lesbische emancipatie’, aldus het persbericht. Dat zijn mooie woorden, maar hopelijk blijft het daar niet bij. Hopelijk blijken het over een tijdje geen mooie hólle woorden, maar weet de kersverse Femme 2009 concreet tot acties over te gaan, of in te haken op zaken die zich aandienen. Anders blijft het initiatief, dat zelfs minister Plasterk prees, een loos gegeven: een zotte pot (bron: persbericht).

Lees ook:Drie lesbo’s genomineerd voor Femme 2009 Award
Lees ook:Comeback oud-songfestivalzangeres bij Femme Award
Lees ook:Verkiezing Femme van het Jaar
Lees ook:Plasterk staat achter verkiezing lesbisch rolmodel
Lees ook:Lesbo te veel als slachtoffer in het nieuws

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Giullitta ‘de zotte pot’ verkozen tot Femme 2009

  1. Pingback: Voorzitster Keiroze LesbICOONingin 2010 | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>